Дієта може відігравати помітну роль у запобіганні раку. Для профілактики онкологічних захворювань змінити своє харчування рекомендується в 2-х напрямках: Канцерогени у харчуванні: Вчені вважають, що причиною збільшення кількості онкологічних захворювань в розвинених країнах може бути зміна харчування, перехід від традиційного для людської істоти раціону що включає багато рослинної клітковини до вживання рафінованих продуктів, а також збільшення калорійності харчування. У той же час відомо, що рослинні волокна — забезпечують виведення різноманітних шлаків і шкідливих речовин з кишечника, не допускають процеси гниття Вітаміни, мінерали й інші поживні речовини можуть затримати розвиток раку, нейтралізуючи канцерогени, Забезпечуючи правильне функціонування імунної системи або запобігаючи ураження тканин і клітин організму. Багато спеціальних протиракові дієти надають особливого значення вегетаріанства. І дійсно, навіть хворі на рак, що дотримуються здоровою, багатою поживними речовинами вегетаріанської дієти, як правило, почувають себе краще. Зайва вага та ожиріння — також фактор ризику для онкологічних захворювань. Досліди, проведені на тваринах, показують, що чим менше калорійність харчування, в розумних межах, звичайно, тим вища тривалість життя і менша ймовірність появи новоутворень. Однак жодна дієта не продемонструвала здатності сповільнити або вилікувати рак. |