Дієтологи рекомендують грейпфрут як фрукт, чудово справляється з розщепленням жирів завдяки наявності в ньому відповідних ферментів, а тому вживання його рекомендується для бажаючих схуднути і тримати свою вагу в нормі.
Завдяки грейпфрутовий дієту за тиждень можна схуднути на 3-5 кг.
Головна перевага дієти — те, що плід цей — джерело вітамінів, а також і дієтичний продукт. Завдяки великому вмісту вітамінів, він відновить сили, особливо взимку та ранньої весни, коли багато хто страждає від авітамінозу. Велика кількість вітаміну C в грейпфруті допоможе протистояти вірусам, вітамін C є антиоксидантом, необхідний, в тому числі для здорової шкіри. З грейпфрута ми отримаємо також вітаміни B, D, Р. A.
Дослідники з Університету Західного Онтаріо (Канада) виявили, що хімічна речовина, яка надає грейпфрута гіркуватий смак (цитрусовий флаваноід нарінгенін), змушує печінку спалювати жири, а не накопичувати їх. Крім того, ця речовина дозволяє збалансувати рівень інсуліну й глюкози.
Регулярне вживання грейпфрута приведе в норму травну систему, допоможе відновних процесів печінки, нормалізує тиск. Корисний він і для профілактики захворювань серцево-судинної системи.
Попередження: якщо у вас гастрит або виразка шлунка — ця дієта не для вас. Також обережніше з грейпфрутом треба бути жінкам у постменопаузальному віці, тому що деякі дослідження, що проводяться з жінками цього віку, припускають зв’язок між щоденним прийомом грейпфрута і розвитком раку грудей.
Варіацій дієти багато, основне правило — з’їдання половини плода перед кожним прийомом їжі для отримання ферментів, що спалюють жири. А також зменшення споживаної їжі на добу до 800 ккал.
М’ясо допускається тільки пісне. Нежирна риба, можна їсти рибні консерви, приготовлені у власному соку (кращий варіант — тунець).
Заборонені цукор, сіль, соуси, спеції, крім червоного перцю.
Чай — кращий зелений, але в будь-якому випадку не міцний.
Кава — бажано не розчинна, а свіжозварене.
Наведемо один з варіантів дієти:
1-й день
Сніданок: половина грейпфрута або свіжовичавлений грейпфрутовий сік, 50 г нежирної шинки, каву або чай.
Обід: Половина грейпфрута, овочевий салат, заправлений лимонним соком (овочі, що не містять багато крохмалю і зелень), каву або чай.
Вечеря: половина грейпфрута, відварне або підсмажене на решітці м’ясо (150 г сирого ваги), зелений салат з лимонним соком (200 г), чай.
2 день
Сніданок: Половина грейпфрута або грейпфрутовий сік, 2 варені яйця, чай або кава.
Обід: половина грейпфрута, 50 г не жирного сиру.
Вечеря: половина грейпфрута, риба, припущена або гриль 200 г, салат із зелених овочів з лимонно-оливковою заправкою, шматочок чорного хліба.
3 день
Сніданок: половина грейпфрута, 2 ст. ложки вівсянки або мюслі з родзинками, 2-3 горішка (не арахіс) з додаванням знежиреного йогурту (4 ст. ложки).
Обід: половина грейпфрута, чашка овочевого супу або прозорого бульйону з двома сухариками.
Вечеря: половина грейпфрута, 200 г вареної курки, 2 запечених помідори, чай.
4 день
Сніданок: Половина грейпфрута, варене яйце, склянку томатного соку, чай з лимоном.
Обід: половина грейпфрута, салат з моркви і зелених овочів (огірок, салатні листя, брокколі, перець, селера) з лимонно-оливковою заправкою, шматочок чорного хліба.
Вечеря: половина грейпфрута, відварені або тушковані овочі (крім картоплі та кукурудзи) до 400 р. Чай.
5 день
Сніданок: фруктовий салат (грейпфрут, апельсин, яблуко), каву або чай.
Обід: половина грейпфрута, печена велика картоплина з салатом з капусти (200 г).
Вечеря: половина грейпфрута, яловичий стейк (200 г) або курка (250 г) або риба (250 г), запечений помідор або томатний сік.
6 і 7 день
Повторіть будь-який з попередніх, який більше сподобався.
Між основними прийомами їжі можна з’їсти яблуко або випити кефір.
Один раз у день дозволяється з чаєм з’їсти чайну ложку меду.
Після вечері можна тільки грейпфрут.
|