Середземноморська дієта

Відзначимо, що ця дієта не обіцяє швидкого схуднення, зате вона підходить для підтримки ідеальної фігури і здоров’я на довгі роки.
Середземноморська дієта — один із зразків правильного харчування, яке допоможе омолодження організму, зменшить ризик захворювань серця і судин, також вона корисна для шкіри і очей.

Населення 15-ти країн трьох різних континентів, що живе поблизу Середземного моря, не дивлячись на різницю в культурах, відрізняється дуже схожими традиційними дієтами. Серед основних продуктів, що входять в ці дієти — помідори, болгарський перець, баклажани, злаки, картопля, макарони, бобові, часник, оливки і оливкова олія. Популярні приправи: чебрець, розмарин, базилік, орегано. Солодощі і велика частина продуктів тваринного походження присутні в обмеженій кількості. Споживається трохи риби, головним чином таких її різновидів, як кефаль і тріску.

Особливості середземноморської дієти варіюються в різних народів і рецепти сильно відрізняються. Два простих способи отримати користь від цієї дієти: віддати перевагу оливкова олія всім іншим жирів і додавати в їжу більше часнику і овочів.
Чим корисна середземноморська дієта

Завдяки корисними властивостями складних вуглеводів і свіжих овочів, якими багата ця дієта, вона збігається з рекомендаціями дієтологів.
Діабет: Високий рівень мононенасичених жирів в дієті, як виявилося, допомагає контролювати рівень вмісту цукру в крові при діабеті другого рівня.
Рак: наголос робиться на складні вуглеводи, які можуть допомогти в профілактиці раку товстого кишечника.
Серцеві захворювання:
Середземноморська дієта відрізняється досить високим вмістом жиру, однак це в основному мононенасичені жири оливкової олії, які, здатні зменшувати рівень поганого холестерину в крові, Не знижуючи при цьому рівень хорошого холестерину в організмі і таким чином може допомогти захистити організм від захворювань серця і судин, таких як атеросклероз.
Жирні кислоти омега -3, присутні в жирної риби, можуть допомогти знизити рівень холестерину, а вітаміни і бета-каротин з яскраво-червоних овочів допоможуть роботі серця. Часник може виявитися ефективним засобом для нормалізації високого кров’яного тиску.
Народи Середземномор’я традиційно споживають за їжею червоне вино, дослідження показали, що помірне споживання червоного вина корисне, тим, що може знизити ризик виникнення серцевих захворювань.

 

Оставить комментарий